StorckМаркус Щорк е от хората, които оставят ярка следа във велоиндустрията. Визионер и експериментатор, той има богат опит с всички материали и особено с карбона, и не се страхува да реализира идеите си и да ги предлага на пазара, дори понякога да изглеждат екстравагантни.

Щорк и неговата компания са многократни победители в различни конкурси за дизайн и иновации, а някои от продуктите му и досега продължават да държат лидерството по отношение на ниско тегло или на съотношение тегло/коравина. Затова марката Storck е доста популярна сред хората, които обичат да сглобяват възможно най-леки велосипеди и изобщо сред тези, които искат да избягат от масовите продукти и да потърсят по-индивидуален подход.В исторически план велобизнесът на Маркус Щорк започва в далечната 1986 г., когато той става вносител на няколко американски марки за Германия и малко по-късно създава своята собствена марка Bike-tech. Интересна подробност от онова време е и това, че Щорк става един от инициаторите и основателите на велоизложението Евробайк, което в наши дни е най-голямото в световен мащаб с повече от 1000 компании-изложители. Още през 1992 г. Bike-tech лансира първия си велосипед с двойно окачване, а Щорк започва проектирането на първите в света карбонови курбели Power Arms, които са крайъгълен камък в историята на компанията и се превръщат в най-лекия и корав продукт за шосейни велосипеди по онова време.През 1995 г. Маркус променя името на компанията и оттогава продуктите се предлагат с марката Storck.


Следват още много смели експерименти с композитните материали, а легендарният карбонов маунтин байк с двойно окачване Organic, чиито прототип  се появява през 1998 г., дори и днес изглежда модерен и красив. Най-леката вилка за шосейни велосипеди също е произведена в края на 90-те години от Storck.
Развитието на компанията продължава в този дух и през новото хилядолетие, а благодарение на технологията Vacuum Void Controlled, Storck успяват да намалят с една трета количеството на смолите, необходимо за изработка на карбоновите рамки, което води до още по-ниско тегло, повече коравина и издръжливост и по-комфортна возия.

Така се стига до актуалния каталог на Storck, който включва голямо разнообразие от шосейни и планински велосипеди - както карбонови, така и алуминиеви - които продължават да впечатляват със своите дизайн, лекота, технически параметри и характеристики при каране. За първи път тази марка се предлага и в България, така че не пропускайте възможността да се докоснете до творенията на един от всепризнатите специалисти в байк индустрията и неговия екип!