IsaacIsaac Cycles носят името на сър Исак Нютон, един от най-великите учени за всички времена, който е бил истински иноватор и е разкрил законите на природата и движението. Колоезденето също олицетворява движението и принципите на физиката, а създателите на тази марка са вдъхновени от делата на Нютон и се ръководят от девиза „Да превърнем науката в движение“.
Isaac Cycles са базирани в холандската провинция Лимбург, която е един от най-бързо развиващите се високотехнологични райони на Европа. Излишно е да казваме, че в тази част на Европа колоезденето е на особена почит, а подобна „работна среда“ никога те е без значение.

В наши дни много компании продават карбонови рамки и компоненти, но интересното при Isaac Cycles е, че компанията е основана през 2001 г. именно с идеята да проектира и произвежда компоненти и рамки от композитни материали, базирани на въглеродните нишки. Оттогава насам Isaac е истински пионер в технологиите и дизайна в областта на карбоновите продукти и много от методите и тънкостите, които те прилагат още преди години, сега са се превърнали в стандарт за индустрията. Компанията обаче нито за момент не е спирала да развива своето ноухау и продължава да предлага на клиентите си едни от най-леките, най-добре балансирани като качества рамки и велосипеди, изработени от първокласни материали, комбинирани по най-добрия начин. Това се отнася и за алуминиевите рамки, които се срещат при някои от по-достъпните като цена модели и също се отличават с впечатляващ дизайн, интересна конструкция и безкомпромисна изработка.Всяка карбонова рамка на Isaac Cycles е внимателно проектирана, изработена ръчно от началото до края с използване на карбонови платове и смоли с най-високо качество, тествана лабораторно и в реални условия и доставена с 3-годишна гаранция от производителя.
Велосипедите на компанията са групирани в три основни категории – шосейни, за бягане по часовник (time trial) и планински (за момента само такива за крос-кънтри). Чрез магазин Ostro тази ексклузивна марка вече е налична и за потребителите в България.  Възползвайте се и се доверете на холандското качество и ноухау!