BornХоландската компания за хранителни добавки и продукти за тялото BORN е създадена през 1985 г. от д-р Вим Йеннен (1957 – 2005). По онова време той е млад фармацефт и активен спортист, по-специално шосеен колоездач. Комбинацията от опита му в тези две сфери довежда до създаването на първите продукти BORN, които още тогава следват основната мисия, дефинирана по следния начин: “Разработване и предлагане на висококачествени продукти, които допринасят за здравето и доброто представяне на спортистите по природосъобразен и етичен начин и са подходящи за всеки, който държи на здравословния и активен начин на живот.”Макар марката да е сравнително нова за България, доста хора вече се увериха в тези качества на продуктите BORN. Те съчетават в научно подкрепени и лабораторно тествани формули множество естествени екстракти и суровини, за да предложат на всеки спортист , от любителя до професионалния състезател, необходимите помощни средства за подготовка, хидратиране, хранене, защита и възстановяване. В разработката и тестването им активно участие взимат и много професионални спортисти, с които компанията си партнира. Всички продукти на BORN са произведени в Холандия по най-високи стандарти и са подчинени на изискванията за безопасност и безвредност, лесна усвоимост и удобство при ползване, а ефектът от тях обикновено е бърз и осезаем.

За разлика от много други марки на пазара, BORN предлагат както хранителни добавки и спортни напитки с различен ефект и предназначение, така и продукти за тялото. По този начин двете групи продукти, разработени под един и същи покрив, се допълват ефективно и предлагат на спортистите и активните хора цялостни решения преди, по време и след физическо натоварване.Продуктите за хранене (nutrition) включват няколко вида енергийни десерти (барчета), гелове,  разтворими напитки, таблетки, шотове и др. Всеки от тези продукти е предназначен за конкретна цел – някои осигуряват енергия по време на натоварването, други възстановяват ценни минарали и вещества, изхвърлени чрез потта или усвоени по друг начин, и необходими на организма за оптимално представяне, а трети са за редовна (ежедневна) употреба, която да доведе до подобряване на общата форма и натрупване на необходимите запаси от полезни вещества за един спортуващ човек.Продуктите за тяло също са разнообразни – от душ гел за събуждане и освежаване на тялото и слънцезащитен крем, до различни мазила, гелове и масла, които пазят кожата от протриване (например от седалката при дълго каране), загряват крайниците в студени и влажни условия или възстановяват по-бързо мускулите и тялото след активен и тежък ден.

Всеки редовно спортуващ човек може да намери в каталога на BORN поне няколко подходящи и полезни за продукта – изберете вашите тук и сега!